logo~stef/blog/

kockaporn

2009-10-18

gumstix overo firemeghozták az egyik projektemhez a gumstix overo fire beágyazott fejlesztőkészletet. Mit tud?

  • Texas Instruments' OMAP 3530 with an MPU Subsystem featuring a 600-MHz ARM Cortex™-A8 Core, NEON™ SIMD Coprocessor, DSP and OpenGL ES 2.0
  • 256/256MB RAM/Flash
  • IEEE 802.11b/g +Bluetooth™ v2.0 +EDR
  • microSD adapter
  • oprendszer: linux, fejlesztőkörnyezet: openembedded.

Igen, ez a sok cucc, mind rajta van azon a kis kütyün az öngyujtó mellett.

angstrom linux konzolMint említettem, linux fut rajta. Ezen a képen egy kiegészítő board segítségével a géphez egy touch LCD-t kötöttem. Ha lenne mini-USB konverterem, még billentyüzetet is tudnék hozzá csatolni és komplett gép lenne. :)


waste of timeTeljesértékü gépről csak akkor beszélhetünk, ha van rajta passziánsz. :)

Valójában egy teljes - inyencek, tessék megkapaszkodni - enlightenment 17 környezet fut rajta, komplett Gnome támogatással.


firefox @ overoMeg firefox...

z_1902_300Rendes firefox, nem valami lebutitott böngésző, amit megszoktunk az okostelefonokon. Simán fut minden javascript, még a googlemaps is. \o/

Mindenesetre az alapboard wifijével és bluetoothjával fogok sokat játszani a közeljövőben, csak figyeljétek a github accountomat. :) Két dolgot hiányolok az egészből, egy jó aksit és a gsm/umts támogatást utóbbi kivánság talán csak egy újabb év várakozást igényel. :)

Ahogy elnézem ez a kis kütyü egy teljesértékü gép, hogy a kernelből mennyi a nem-szabad bináris blob, még nem sikerült kiderítenem.

[update: fixed typos]

permalink


next posts >
< prev post

CC BY-SA RSS Export
Proudly powered by Utterson